CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Us... Together... ♥♥♥♥

Wednesday, May 23, 2012

Wordless Wednesday... I'm Craving For Carrot Cake!!!...

Assalamualaikum...


Daaa!!!...

p/s: look sooo delicious!!!... :P

Sunday, May 20, 2012

Mother's Day 2012...

Assalamualaikum...

Huhuhu... aktiviti last week baru la dapat update hari ni... tapi tidak terlambat rasanya untuk sya wish semua mama, mommy, ibu, umi & sewaktu dengannya:

SELAMAT HARI IBU!!!

Bagi kami, sambutan tahun ni seperti tahun2 lalu jugak... sederhana but meaningful... dinner di Malindo Restaurant sja which is my mum punya pilihan coz restaurant tu fav dia... hehehe...




Our present to mama... :)
 Masa ni sya masih sakit lagi, tapi kuatkan juga untuk pegi dinner...

Thanks kepada semua yang wish... hehehe... terasa diri ni sangat berharga... video di bawah ni plak, khas dari my sis in law untuk semua insan yang bergelar ibu di dalam keluarga kami (my honey side)...

video

Credit to my sis-in law... terharu sangat... :)

Daaa!!!...

p/s: received my first wish from my honey all the way from 'perairan' Miri... thanks honey for the wish & wonderful present... hehehe... :)

Alhamdullillah... Recover Sudah... :)

Assalamualaikum...

Yuhuuu!!!... Im back!!!... hehehe... Alhamdullillah... setelah 2 minggu berada dalam keadaan kurang sihat, sekarang sya sudah beransur-ansur sihat... walaupun tidak 100% sihat, tapi sudah boleh menjalankan aktiviti seperti biasa dan sudah boleh tersenyum lebar...

Sebenarnya bukan sakit teruk sangat pun, cuma ulser di perut jak... usus sya luka... jadi masa sakit tu, sangat susah untuk sya bergerak... jalan pun terbongkok-bongkok... senyuman memang hilang la dari muka sya ni... memang sangat2 sakit la sya rasa... tidak ada masa untuk sakit tu lega... 

Mulanya sya ingatkan gastrik biasa sja... tapi bila sudah sakit tu makin bertambah-tambah sehingga sya tidak terdaya untuk bangun dari perbaringan dan demam panas, masa tu la sya nekad utk ke klinik... doktor sempat lagi membebel dengan sya sebab lambat ke klinik... sya diberi ubat utk seminggu... lepas seminggu kalau sakit tu tidak berkurang kena pegi klinik lagi... huhuhuh... 

Alhamdullillah, selepas seminggu lebih sya makan ubat klinik & jugak air penawar (yg my mum bagi), sakit tu sudah beransur baik... sekarang pun sya masih lagi makan ubat utk pastikan luka tu betul2 sembuh...

Bila sudah merasa sakitnya ulser di perut tu, sya btul2 serik sudah... kalau dulu sya memang jenis yang tidak jaga makan... bila sudah busy, makan pun sya sudah tidak ingat... kadang2 tu bila terasa haus sangat sya hentam minum cola atau 100+ walaupun perut masih kosong...

Sekarang, meja di ofis sya penuh dengan makanan... asal rasa perut lapar sdh, sya makan walaupun sedikit... makan berat pun sudah on time... tidak boleh delay2 lagi... makanan pun berpantang sudah... no more nescafe, tea, makan pedas & sewaktu dengannya... supplement sya sudah order utk proses recovery ni...

Ok... lepas ni ada la sudah mood utk update blog... hehehe...

Daaa!!!...

p/s: 1 jak nda dapat pantang... air sejuk!!!... hehehe... :P 

Sunday, May 13, 2012

Recovering...

Assalamualaikum...

Teringin sangat sya mo update blog sya ni... tapi, disebabkan sedikit masalah kesihatan sya kena banyak berehat... sekarang sya dlm proses berubat...

Insyaallah... bila sudah sembuh nanti sya akan mula meng-update lg ya...

Daaa!!!...

p/s: kalau ada masa sya BW jugak... hehehe... :)

Tuesday, May 8, 2012

Kueh Bom, Bom, Bom!!!...

Assalamualaikum...

Hari ni tercapai jugak hajat sya mo breakfast kueh bom... bukan sembarangan kueh bom tau... kueh bom ni beli di restoran Dragon & Pheonix...


Walaupun mahal (RM 1.00 - 2 biji), tapi berbaloi... sebab saiznya besar & intinya padat... seminggu sudah sya mengidamkan kueh ni... hehehe... alhamdullillah... hari dapat makan jugak...

Esok plan mau beli chempiang dia restoran Hup Juan plak... insyallah... :)

Daaa!!!...

p/s: asyik mengidam mo makan yang susah2 mo di cari jak... eeee... :P

Tuesday, May 1, 2012

Project Mega Danial...

Assalamualaikum...




Aduuii!!!... jadi mangsa lagi makeup2 mommy ni nakkk!!!..

Daaa!!!...

p/s: sabar jak la... :)

Kisah Rainbow Cupcake & My Bos...

Assalamualaikum...

Sumber image dari Mr. Google... thanks... :)
Nampak sedap kan cupcake ni?... first time sya buat dulu sya cetakan dengan my bos about the rasa of this cake... kerana keceluparan sya berceta tu, my bos yang sedang sarat preggy (masa tu 7 bulan) trus terasa-rasa mo makan kek tu... 

Aduii... di masa sibuk dengan keja yang berlambak ni masa tu jugak dia mau... kesian jugak sya kadang2... jadi, supaya dia tidak terasa-rasa sya pun order la cake ni dari 1 of the baker di fb sya... surrender sudah sya jadi tauke kek... hahaha...

Sya order dari fb Eva Paradise... photonya (sya tidak sempat snap sebelum makan hari tu) yang sangat tempting tu yang buat sya tergerak untuk meng-order instead of sya buat sendiri... rasanya pun sedap... bila sya bagi my bos, waaa macam lama sudah dia tidak makan kek... hahaha... jahat owh sya... but it's true... memang sedap cupcake dari eva ni... tidak rugi order walaupun agak mahal la... next time kalau rasa2 malas mau bake, kira2 mau ambil jalan mudah, order lagi dari dia...

My bos pun puashati... tapi di akhir kata selepas makan kek tu tersebut jugak... 'sya macam mau rasa kek yang ko buat jugak fy'... hahaha... memang tidak dapat lari jugak... kena jugak la buat untuk bakal mommy sorang ni... faham jugak sya kalau expecting mother punya selera... nda apa la bos, bila sya ada masa nanti sya luangkan la masa untuk bake kek ni ya... Insyallah... it's not a promise ya... hehehe...

Daaa!!!...

p/s: bila due date my bos ni ah??...  

It's May... Audit Month...

Assalamualaikum...

Huhuhu.. sedar nda sedar 1 May ni sudah setahun sya bekerja di Tiara... Alhamdullillah... walaupun kadang2 keja di sini bikin stress tapi sya masih boleh bertahan... rezeki pun semakin hari semakin boleh buat kami tersenyum... bersyukur yang amat di atas rezeki yang diberi... :)

Bulan May jugak bermakna bulan stress bagi kami di bahagian finance ni, sebab auditor akan datang melawat untuk mengaudit akaun kami selama setahun ni... jadi dalam 2 minggu pertama ni, susah la mau tengok muka bos2 kami senyum... auditor pun akan banyak la soal jawabnya nih... nda payah bos la, account reconcile sya sendiri pun belum siap, mulut tu memang susah la mau senyum tau.. asyik mengadap komputer jak 8 jam di ofis tu...

Dua minggu lagi plak ada sambutan mother's day... tahun ni sya tidak ambil apa2 tempahan untuk kek sebab memang teda masa untuk tu... awal lagi sya sudah surrender bila my friend & family tanya... sory sangat2 ya... hehehe... sya tauke kek ni pun order dari tauke kek lain (ni nnt la sya ceta di next entry ya)... weekend pun sya jarang sudah baking, sampai danish pandai tanya kenapa sya lama sudah tidak buatkan dorang kek... kesian anak2 mommy... kalau ada masa nanti mommy buatkan ya...

Ok, setakat ni itu jak dulu plan2 yang ada dalam fikiran sya... bila ada plan terbaru nanti, of coz la sya akan update ya... hehehe... 

Ni plak aktiviti kami hari ni... my friend jemput ke kenduri aqiqah & papat jambul (majlis bercukur) baby boy dia... sedap2 makanan nya tau... hehehe... thanks for inviting fara...


 Daaa!!!...

p/s: muka nampak penat sebab seminggu sdh bersengkang mata buat reconcile sampai terpaksa bawa balik rumah... :(

My Popular Posts

My Shopping List

Followers

My Blogger Award Collection