CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

My Blogshop

Powered by BannerFans.com create your own banner at mybannermaker.com!

Us... Together... ♥♥♥♥

Monday, April 11, 2011

Tabung duit pun sdh canggih...

Assalamualaikum...

Tadi masa tengah window-window online shopping, ada ternampak satu barang tu... katanya hot selling... mula tu sya tidak juga ambil peduli... sebab macam barang mainan sja sya tengok tu... tapi hati ni macam meronta-ronta untuk ambil tau juga...

Jadi sya klik la gambar mainan tu... kalau kita tengok dari gambarnya memang macam mainan budak-budak, tapi bila sya klik link yang di berikan dan tonton sampai habis, jadi berminat terus pula sya...

Benda tu adalah tabung duit yang berbentuk seperti mesin ATM... ok sya tau, barangkali semua orang memang sudah tau fungsi benda ni, sya jak yang terakhir tau... tapi sya mau juga cerita... kira kebaruan la ba ni...

Sambung balik cerita... tabung ni ada security card (bentuknya macam memory kad)... kalau yang real punya ATM mesin, security card ni macam ATM kad la tu... setiap kali kita mau menabung duit, tidak kira la duit kertas atau syiling kena masukkan memory kad tu dulu... tekan password baru boleh menabung... lepas masukkan duit, kena taip pula amount yang kita masukkan supaya dapat direkod dalam memory kad tu...

Kalau mau keluarkan duit nya pun boleh tapi kena masukkan balik memory kad tu dalam slot, tekan password dan amount yang kita mau baru duit dalam tabung tu boleh di ambil... kalau tiada memory card atau tidak tau password tidak boleh ambil ok... secure juga kan?... kalau takut hubby atau anak-anak curi-curi ambil duit dalam tabung, sentiasa la pegang memory kad tu... tapi jangan hilang nanti terpaksa la dipecahkan pula tabung tu... sayang tau...

Owh ya... kita boleh cek amount duit dalam tabung tu juga kalau mau... tapi mesti sentiasa up-date la... setiap kali masukkan duit mesti rekodkan terus kemasukkan tu... 

Keburukan tabung ni pula, ianya kecil senang diangkut bawa lari... jadi kena sentiasa jaga-jaga la tu tabung... ok, panjang sudah sya bercerita pasal tabung ni, sekarang kita tengok videonya pulak k...


Canggih kan?... tabung ni mahal dari tabung biasa... RM 60 kalau tidak silap... bateri pula guna bateri yag biasa kita pakai... pasal bahasanya pula, sya tidak pasti ada ka tabung yang operatornya berbahasa melayu atau english... sebab dalam video ni bahasa yang di gunakan bahasa cina atau jepun... 

Sya sudah jatuh cinta dengan ini tabung... nanti mau order la untuk little danish dan baby danial (1 tabung kongsi 2 orang k)...

Daaa!!!...

p/s: sangat la tidak sesuai kalau kedua hero sya tu guna tabung warna pink kan?... hehehe... kalau boleh request warna sya mau warna hitam dan putih... kalau teda warna lain, itu tabung mummy dorang ni la yang guna... bijak-bijak!!!... 

0 Growing Lavender:

My Popular Posts

My Shopping List

Followers

My Blogger Award Collection