CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Us... Together... ♥♥♥♥

Thursday, February 17, 2011

3 months danial dan kisah jatuh katil...


Assalamualaikum...

Ya... danial sekarang sudah berusia 3 bulan... tidak sedar-sedar kan?... badannya pun sudah semakin membesar...

Pagi tadi sya bawa dia ke klinik desa untuk monthly checking dan juga untuk suntikan insulin yang ke tiga... kesian, tiap-tiap bulan mesti disuntik... kalau ada daddy ni, mesti sakit hati sudah dia tengok anaknya ni kena suntik... sebab daddy takut 'injection'... hahaha... injection kali ni, macam besa la, boleh menyebabkan demam kalau antibody baby tidak kuat... alhamdullilah, danial ok saja... cuma ada sedikit letih, mungkin sebab effect injection tu... tido sja dia...

Berat danial kali ni tidak banyak meningkat... 6.7 kg sja berat dia... beza 0.65 kg jak dari bulan lalu... tapi panjang badan dia meningkat... dari 59 cm (bulan lalu) ke 62 cm... rambutnya makin gugur, cuma yang tinggal jambulnya di tengah-tengah kepala jak... hehehe... daddy dia cakap mcm rambut upin sudah... but cute nih!!!... bikin girigitan...

Muka danial sudah semakin pulih dari ruam... tidak lagi sekasar dulu kulit muka dia... Alhamdullillah...

Hehehe... baju yang danial pakai ni, baju untuk baby yang berumur 6 bulan... baju yang untuk baby 3 bulan dia sudah tidak muat... tingkai la sangat-sangat...
Owh ya... sekarang danial tengah berusaha untuk bertiarap... bila dia penat tidak dapat meniarap, mula la dia meroyan... nda lama lagi tidak dapat la kasi tinggal dia sorang-sorang di atas katil... takut nanti syok-syok dia berguling, tejatuh ke bawah katil plak... kan naya mummy oleh daddy tu nanti... macam danish dulu kalau nda silap sya, 3 kali terjatuh dari katil... iya sya tau, sya yang lalai... hahaha... 

ni danish masa umur 1 tahun dulu... nampak parut di kening sebelah kiri tu?... tu  la parut sebab jatuh dari katil ... masa ni sya tengah sibuk buat barang-barang hantaran sampai tidak sedar rupa-rupanya danish sudah bangun dari tido dan berguling-guling sampai la jatuh... hehehe... 
Daddy dia punya la main marah, sekali balik dari offshore anaknya ni sudah ada parut di kening... hehehe... kali ni sya kena hati-hati, takut sejarah berulang kembali... sakit juga dada bila tengok danish jatuh sampai berdarah di kening... rasa-rasanya macam mo ganti tempat dengan dia jak...

Ok... mo pegi mamam dulu... lapar... bila nda ngantuk, nanti sya buat n3 baru lagi ya...

Daa!!!...

p/s: hari ni danial 3 kali mengigau... kuat betul nangisnya... ntah apa jak yang di mimpi dia... ni mesti pasal effect injection tadi pagi... kesian anak mummy... :(

2 Growing Lavender:

an_Nur said...

eyyy!! c0mel gilakk dua-dua budak nih! wahhh~

Lavender Lady said...

Hehehe... thanks... :)

My Popular Posts

My Shopping List

Followers

My Blogger Award Collection