CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Us... Together... ♥♥♥♥

Thursday, August 12, 2010

1st scan...

Assalamualaikum...

Hari ni pegi klinik untuk review keputusa ujian kencing manis minggu lepas... keputusannya negative... sya disahkan tidak ada kencing manis... lega rasa...

Kemudian sya minta doktor tolong scan, untuk ketahui jantina baby... semasa mengukur tinggi perut, doktor terkejut, sbb tinggi perut sya tidak mcm tinggi perut yg mengandung 7 bulan... perut sya nampak besar katanya... mcm org yg dah tunggu hari mau beranak... bila scan, baru la tau kenapa perut sya besar... rupa2nya banyak air dalam perut... mula2 tu sya ingat kan tidak ada apa2... tapi bila doktor cakap sya kena buat lagi sekali ujian kencing manis tu... hilang trus mood sya... dikhuatiri sya mmg mengidap kencing manis sbb kandungan air dalam kandungan sangat banyak... sampai baby pun boleh berenang2 lagi, doktor tu ckp...

Sya tanya keadaan baby pula... alhamdullilah, baby sangat2 sihat dan aktif... baby tidak juga terlalu besar tidak juga terlalu kecil... degupan jantungnya pun normal... bila sya dengar tu lupa sya sekejap pasal ujian tadi...

Bila sya tanya jantina... ni yg sya tunggu2 ni... taaaraaa!!!!... the doctor said: "maybe it's a girl".... yippie!!!... rasa mcm mau melompat sja masa tu... tapi cepat2 sya teringat balik perkataan 'MAYBE' yg d sebut oleh doktor tadi tu... untuk confirm kan balik, dalam masa 2 minggu dari sekarang doktor akan scan lagi... harap2 keputusannya tetap sama... Tapi tidak kira la, baby boy or girl... keduanya pun rezeki dari Allah... asalkan baby sihat, itu yg penting...

20/08/2010 adalah tarikh untuk ujian kencing manis (2nd test) dan reviewnya nnt pulak pada 26/08/2010... harap2 la keputusan ujiannya tu nanti negative...

Ok la dulu buat masa ni... mau rest dulu... rasa penat sangat selepas setengah hari d klinik tadi... nnt sya akan update lagi result test & scan ni k... daaaa!!!

2 Growing Lavender:

~~~Netty Neanah~~~ said...

wah..gegirl kaa...siok ehh..sepasang la nanti..bule tutup kedai sudah..:))

Lavender Lady said...

Hehehe... mmg plan mo tutup kedai sdh ni... cukup la 2 tu... tu pun kalau girl... doktor tu ckp 'maybe', tapi semangat sdh ni beli baju2 pink ahh... ko scan sdh?

My Popular Posts

My Shopping List

Followers

My Blogger Award Collection