CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Us... Together... ♥♥♥♥

Saturday, September 25, 2010

Fever Danish...

Sempat buat tanda 'peace' walaupun demam...
Assalamualaikum...

Raya yang Ke-4, danish sudah start batuk-batuk... sya & mummy bawa dia ke klinik... doktor cakap cuma batuk sahaja... lega rasa... tapi selepas 1 jam keluar dari klinik... badan dia start sudah panas... aduii... beli ubat di farmasi jak la...

Raya-5 sepatutnya kami balik Labuan, sebab esoknya sya ada appointment di klinik... tapi honey terpaksa tinggal di KK dulu sebab dia masih ada urusan yang belum selesai... terpaksa la sya dengan Danish tumpang my mum & dad, kebetulan dorang pun balik ke Labuan hari yang sama... badan Danish panasnya makin bertambah-tambah semasa dalam perjalanan ke Menumbok... waktu di feri muntahnya pun menjadi-jadi... ingat dapat la sya tido sekejap masa di feri (sebab malam sebelumnya tidak tido jaga Danish)... tapi kesian juga dengan Danish mana dengan muntah, batuk lagi... yang paling tidak tahan asyik cari daddynya saja... kesian...

Sampai saja Labuan, terus cari klinik... pusing2 cari klinik... hampir semua klinik tiada doktor (doktor masih beraya)... nasib baik ada 1 klinik doktor Cina ni buka... tu pun dia mau kluar sudah makan tengahari, tapi sya minta dia terima 1 patient lagi... sbb tidak tahan sya mau tunggu sampai jam 2 untuk ke sana lagi... Danish lagi makin teruk...

Doktor sah kan dia kena high fever... dia bagi ubat demam dan antibiotik... tapi nasihat terakhirnya, kalau sampai esok panasnya tidak turun2, mungkin akan ditahan di hospital... sayu sya tengok Danish kalau dia terpakda ditahan di hospital...

Malam tu sya tidak dapat tido lagi sebab Danish masih juga tercari-cari daddynya... tapi alhamdullilah, esoknya panasnya beransur-ansur reda... Untuk senangkan hati dia yg rindukan daddynya, sya bawa dia ke pizza hut... di sana baru la sya nampak dia tersenyum dan ketawa... lupa sekejap dia dengan daddy... hehehe...

Alhamdullilah... sekarang Danish sudah pulih sepenuhnya...

Ketika bersarapan di Menumbok... 
Andukkk ba!!!... sayu tengok mukanya bila demam
Rindu seorang anak terhadap daddynya... huhuhu...
Mummy wit no make-up (teda mood kan belawa sdh, tidak cukup tido)... tengah bagi report dengan daddy mengenai keadaan & keberadaan kami...
Semua makanan dia tidak mau makan, takut muntah... 
Sempat merenggek minta beli kan mainan keta di kantin terminal menumbok tu... ikutkan sja la... nanti nangis sampai muntah2 payah lagi...

Danish lepas balik dari klinik... masih kepenatan lagi... pandai pula minta  mummy urutkan kaki...
Di pizza Hut keesokkan harinya... Mummy wit no make-up again... setelah 2 malam tidak tido...
Kegembiraan terpancar sedikit setelah demam sudah mulai reda... 
Danish di layan oleh aunty2nya
 Daa!!!

p/s: Thanks to my family & my family in-law sebab bantu sya & Danish mengharungi hari-hari sukar sepanjang Danish sakit hari tu... Mmuuaahhh!!!... Love u guys!!!... ♥♥♥ 

4 Growing Lavender:

~~~Netty Neanah~~~ said...

musim demam kali bah skrg ni..bagusla tu danish ok sudah..
semua dorang d kl balik labuan ka raya?nama ja kami ni d kl..nda juga pandai tejumpa..hehe..

Lavender Lady said...

Iya... syukur dia baik sdh... ni budak kalau demam memang menbari kesian...
Dorang di KL nda balik, nada cuti... ayu jak balik tapi nda lama... raya 1st dia balik, raya ke-6 sudah balik KL balik...
Ala... fb kan ada, buat 1 hari untuk berjumpa nnt, panggil jak smua dari fb... hehehe...
Kalau nda pun jumpa jak time yona bertunang nnt... insyallah, kalau teda halangan danish ikut tu mama gi KL time c yona tunang... aku nda dapat ikut, tengah pantang tu...

~~~Netty Neanah~~~ said...

bah..kirim ja danish nnt..hehe..belum pernah jumpa lagi dia tu..
ko dtg ja nnt time yona kawen..hehe..ko pun brapa taun da aku nda jumpa..hehe

Lavender Lady said...

Hahaha... aku jawabkan bg pihak danish jak la ah... waalaikumsalam... yona kawin di mana nnt?... bila kawinnya tu?... ya ba, lama aku nda jumpa ko nih, nama jak 1st cuzen ba... beranak-pinak sdh baru tejumpa... hahaha... time memek tunang aku tengah sarat, masa dia kawin aku tengah pantang... mana la ada kesempatan jumpa masa tu...

My Popular Posts

My Shopping List

Followers

My Blogger Award Collection