CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Us... Together... ♥♥♥♥

Sunday, May 1, 2011

It's May!!!...

Assalamualaikum...

Wawawa... bulan may sudah rupanya... tidak sedar2 kan?... mau dekat pertengahan tahun sudah kita... sepanjang bulan april banyak benda yang berlaku... salah satunya telah membuatkan sya sedar yang duit boleh membuatkan kita tidak sedar diri (bukan sya ya)... bila susah dia la yang paling baik, tapi bila dia sudah senang dia la yang paling lantang mengungkit... sya paling benci dengan manusia yang macam ni... busuk betul perangai... 

Aaahhh!!!... kita lupakan sja la kisah tu... biar la ia berlalu... Allah sja yang tau apa sebenarnya yang berlaku... sekarang sudah masuk bulan baru, jadi kita jadikan la yang lalu tu sebagai pengajaran...

Ok... bulan may ni, banyak plan... awal bulan ni (03/05) seperti yang kamu semua tau, sya akan mula bekerja lagi setelah berehat selama hampir 3 tahun... hehehe... macamana la sya nanti ya? nervous nih... but at the same time xcited... doa sya, semoga segalanya berjalan dengan lancar... amin!!!...

Kemudian... It's mother's day!!!... yeay!!!... teda benda lain yang boleh buat sya happy... hanya dua putra tu sja yang buat sya lebih bersemangat... tidak payah hadiah segala, sya cuma mau durang sja... hmmm... apa plan nanti ah?... sya plan mau cuba bawa little danish pegi tengok wayang 'Pirate Of The Caribbean'... tapi boleh sudah ke tu ah?... nda ka dia boring tu nanti?... tidak apa, bawa sja dulu, bila dia start sudah mau boring2, cepat2 bawa dia keluar sebelum dia merenggek dan buat movie sendiri...   

Kemudian di penghujung bulan may nanti (time pesta menuai) my kazen kawin... jadi ke KK la kami sekeluarga nanti... hanya 29 hari sja lagi sebelum majlis tu, tapi baju ke majlis tu belum sya beli lagi... baju anak2 pun belum... hehee... sampai sekarang nda tau lagi apa jenis baju mau pakai... baju kurung ka? kaftan ka?... mau match dengan warna gold lagi... tu la, dulu time banyak free time nda mau buat awal2 kan, bila sdh mau keja ni baru kelam kabut, takut tidak sempat buat... esok masih cuti lagi kan?... esok sja la pegi round2 ke bandar cari kain untuk buat baju sya & anak2... nnt sya update pasal wedding tu ya...

Owh ya... bulan may ni jugak sya mau ambil kesempatan untuk ganti puasa... tahun lalu punya puasa terus terang sya cakap, teda satu pun sya lepas... masa tu sya preggy peringkat awal... jadi time tu morning sickness telah melanda... jadi tidak dapat meneruskan puasa... so sebagai denda sya kena ganti puasa sya sebanyak 30 hari!!!... teruknya ko ni fie, puasa sehari pun nda lepas... cuma ada 2 bulan lebih sja lagi untuk kita ganti puasa tahun lalu... jadi kepada sepa2 yang belum ganti tu... sendiri mau ingat la k... :D 

Orait... apa2 pun all the best... semoga bulan may ni membawa banyak keberkatan... 'May, pls be good to me ya'...

Daaa!!!...

p/s: sabar itu separuh daripada iman... tapi keburukan bersabar ni ialah kita akan jadi pendendam... jadi kepada yang suka mengungkit kebaikan yang kamu sudah buat utk sya tu, lepas ni kalau mo minta tolong sya lagi... sory la k... sya teda masa mau layan masalah kamu... kamu settle la sendiri masalah kamu k... sya tidak mau ambil tau sudah...  

1 Growing Lavender:

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.visit here^^ nice blog.keep blogging :)
Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
(^____^)

My Popular Posts

My Shopping List

Followers

My Blogger Award Collection