CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Us... Together... ♥♥♥♥

Tuesday, September 13, 2011

Cukai 6% Ditangguhkan...

Assalamualaikum...

Yeay!!!... semalam ada tengok berita di TV3, telco telah mengumumkan bahawa cukai 6% terhadap pengguna perkhidmatan talian telefon pra-bayar ditangguhkan... terasa lapang juga la dada bila dengar pengumuman tu... 

Masa mula dengar tentang cukai 6% tu, sya terasa macam membebankan plak... 6% peratus tu!!!... banyak tu!!!... kita yang rugi tapi telco makin2 kaya... tidak adil owh... mari kita tanya pekerja2 di telco tu... adakah dengan mengenakan cukai ni, gaji mereka akan dinaikkan?... hehehe... sya rasa, blum tentu... 

Mulanya, sya sdh bercita2 untuk menukar talian sya dari prepaid ke post-paid... tapi bila sya kaji2 (sya kan minah research... hehehe), macam sama sja bebannya... bingung consumer di sebabkan keputusan telco nih...

Thanks to our government, di atas keprihatinan terhadap kebajikan rakyat... hehehe...

Daaa!!!...

p/s: kalau tidak jadi ditangguhkan, Labuan pun terkena jugak ke cukai 6% tu?... well, Labuan kan pulau bebas cukai... hahaha... 

2 Growing Lavender:

Nafisah Ruslan said...

saya sebagi student ni lagi lah terasa terbeban dengan cukai ni.. harap lah dimansuhkan terus..

Lavender Lady said...

Ye... harap2 la di tangguhkan terus...

My Popular Posts

My Shopping List

Followers

My Blogger Award Collection