CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Us... Together... ♥♥♥♥

Saturday, April 23, 2011

Kisah Katak Di Peru...

Assalamualaikum...

Mata belum mengantuk lagi, jadi sya kasi buat n3 baru la (yang ringkas-ringkas sja)... ini n3 ada bikin geli sikit k...

Beberapa hari lalu, time tengok tv (wow, di astro ria) ada kisah mengenai katak di Peru... bukan ceta dongeng tu ah... ni betul-betul pasal real katak...

Katak yang dorang buat jus... yaiyyy!!!... time tengok tu, punya la sya geli... katak tu dorang blend untuk di jadikan jus (rupa macam smoothies pun ada juga)... banyak di jual di gerai-gerai di sana... cara dorang kasi mati katak tu bukan di sembelih ya, tapi di hentak-hentak sampai mati... harga jus tu plak bergantuk kepada besar katak yang dipilih oleh pembeli...

Ok... sekarang kita tengok videonya plak... bahasanya memang kita tidak paham, tapi dari video ni kita boleh tau jalan cetanya... mari layan... yaiyyy!!!... 


Kononnya, jus ni memang diminati ramai di sana, xspecially lelaki... sebab khasiat katak ni dapat menambahkan tenaga batin (sumber ni dari rancangan tv tu)... 

Bah, cukup sampai sini n3 pasal katak ni, sya sudah mual-mual ini... esok lagi sambung buat n3 baru... sekarang sya mau cek kebun sya di fb dulu...

Daaa!!!...

p/s: ada sepa-sepa yang mau ka minum benda ni kalau ada di sini?... kalau sya dibagi free pun nda mau...  

2 Growing Lavender:

shark said...

nah...
cukup le tongkat pak ali kt malaysia nie
katak2 ni kang pendek umo lak

Lavender Lady said...

Hehehe... betul tu... :D

My Popular Posts

My Shopping List

Followers

My Blogger Award Collection